Hvilket medisinsk suffiks betyr unormal mykgjøring?

suffiks -malacia

Suffikset -malacia betyr "unormal mykgjøring," som oftest brukes med henvisning til beinlidelser, men det betyr unormal mykning, og arteriomalacia refererer til unormal oppmykning av veggene i en arterie eller arterier. Suffikset -megaly betyr "stor" eller "forstørret." Det kan kombineres med mange kroppsdeler eller organer.

Hvilket ord betyr unormal mykgjøring?

suffiks som betyr unormal mykgjøring – malacia.

Hva er unormal mykgjøring av ryggmargen?

Myelomalacia er et patologisk begrep som refererer til mykgjøring av ryggmargen. Mulige årsaker til myelomalacia inkluderer cervical myelopati, hemorragisk infarkt eller akutt skade, slik som den forårsaket av intervertebral plateekstrudering.

Hva betyr begrepet betennelse i hjernevevet)?

Encefalitt er en betennelse i hjernevevet. Den vanligste årsaken er virusinfeksjoner. I sjeldne tilfeller kan det være forårsaket av bakterier eller til og med sopp.

Er unormal mykgjøring av en kjertel?

Et adenom, en godartet svulst som oppstår fra kjertelvev eller en hvor tumorceller ligner kjertelstrukturer. Herding av en kjertel, adenosklerose. Unormal mykgjøring av en kjertel, adenomalacia.

Hva kalles unormal mykgjøring av nervene?

unormal mykgjøring av nervevev er kjent som. neuromalacia.

Hvilken orddel betyr unormal oppmykning Gruppesvarvalg?

Bra og dårlig

DelDefinisjon
mal-dårlig, unormal
- malaciamykgjøring
-manisykelig impuls mot en gjenstand/ting
myc-, myco-sopp

Hva er unormal mykgjøring av en nerve?

Hva forårsaker mykgjøring av ryggmargen?

Myelomalacia oppstår når blødning skjer i ryggraden, eller når noe stopper blodstrømmen til ryggmargen - noe som resulterer i en "mykning" av selve ryggmargen.

Hvordan føles en hjerneinfeksjon?

hodepine – som ofte er alvorlig, lokalisert i en enkelt del av hodet og ikke kan lindres med smertestillende midler. endringer i mental tilstand - som forvirring eller irritabilitet. problemer med nervefunksjonen – som muskelsvakhet, sløret tale eller lammelser på den ene siden av kroppen. en høy temperatur.

Hva kan forårsake infeksjon i hjernen?

Infeksjoner i hjernen kan være forårsaket av virus, bakterier, sopp, eller noen ganger protozoer eller parasitter. En annen gruppe hjernesykdommer, kalt spongiforme encefalopatier, er forårsaket av unormale proteiner kalt prioner.

Hvilken tilstand er en ugunstig respons på en medisinsk eller kirurgisk behandling?

ugunstig respons på grunn av foreskrevet medisinsk behandling: idiopatisk lidelse: sykdom … Medisinsk behandling. En ugunstig respons på foreskrevet medisinsk behandling, [som alvorlige brannskader som følge av strålebehandling er kjent som iatrogen sykdom. ]

Hva er den unormale mykgjøringen av en kjertel?

Hva kalles betennelse i nervene?

Nevritis, betennelse i en eller flere nerver. Neuritt kan være forårsaket av skade, infeksjon eller autoimmun sykdom.

Hva er den medisinske betegnelsen for betennelse i blindtarmen?

Blindtarmbetennelse oppstår når blindtarmen blir betent og fylt med puss. Blindtarmbetennelse er en betennelse i blindtarmen, en fingerformet pose som stikker ut fra tykktarmen på nedre høyre side av magen.