Hva var Osbourn Dorseys tidlige liv?

Dorsey ble født som slave, og da han var åtte måneder gammel ble han frigjort. Den 10. desember 1878 ble Osbourn utstedt patent #210,764. Han hadde "oppfunnet visse nye og nyttige forbedringer i dørholdere." Når du ser på diagrammene kan du tydelig se en dørhåndtak.

Er Osbourn Dorsey død?

Osbourn Dorsey ble født som slave i Texas. Han døde 15. september 1913.

Hva hadde de før dørhåndtak?

Før dørhåndtak og dørhåndtak ble oppfunnet, brukte folk en bolt eller en lås for å holde en dør lukket. De fleste brukte en låsesnor – laget et lite hull i en dør og trer en skinnstreng eller snor gjennom, som deretter kunne løkkes rundt en trestang.

Oppfant en svart mann dørhåndtaket?

Dette akselererte ikke bare etterspørselen etter personlig sikkerhet, men banet også vei for moderne dørhåndtak som kunne produseres for massene. I 1848 utviklet en 16 år gammel afroamerikansk oppfinner ved navn Osbourn Dorsey patentet for det første moderne dørhåndtaket som vi kjenner i dag og dørstopperne.

Hvem oppfant dørstopper?

Osburn Dursey

Til tross for deres tidlige produksjon, er æren for oppfinnelsen av dørstopperen vanligvis gitt til Osburn Dursey, en afroamerikansk oppfinner, i 1878. Dørstopperen var Durseys mest kjente oppfinnelse og han mottok et amerikansk patent, nummer 210 764, for oppfinnelsen.

Hvem oppfant dørhåndtaket?

Osbourn Dorsey

Mens det har vært arkaiske former for åpning og lukking av dører i tusenvis av år, ble den moderne dørhåndtaket som vi har lært å gjenkjenne, oppfunnet på 1800-tallet av Osbourn Dorsey.

Hvem oppfant dørhåndtaket?

Hvorfor er britiske dørhåndtak så høye?

Hvorfor er dørhåndtakene så høye i England? Å plassere sperrebolten så høyt oppe (nær hakenivå) har den største fordelen at døren vil være mye vanskelig å sparke inn. Plassering av sperrebolten på normal plassering 5-1/2″ fra håndtaket/knotten gjør den helt riktig høyde for å gi et enkelt spark til låsene.

Hva er inne i en dørstopper?

Ris er sannsynligvis en av de mest brukte dørstoppfyllingene. Brukt på riktig måte med en plastposefôr for å holde risen på plass, gir dette en flott fylling. Den er billig å kjøpe, enkel å bruke og ikke for tung eller rotete. Ris er også et flott fyllstoff for mønstervekter og nåleputer.

Når ble dørhåndtaket oppfunnet?

1878

Selv om det er vanskelig å gi en eksakt dato for når dørhåndtak først ble tatt i bruk, var den første dokumentasjonen på oppfinnelsen av en dørhåndtak i 1878. Det amerikanske patentkontoret mottok en søknad om forbedringer av en dørlukkingsanordning av en Afroamerikansk oppfinner ved navn Osbourn Dorsey.

Hvor gammel er dørhåndtaket?

Selv om det er vanskelig å gi en eksakt dato for når dørhåndtak først ble tatt i bruk, var den første dokumentasjonen på oppfinnelsen av en dørhåndtak i 1878. Det amerikanske patentkontoret mottok en søknad om forbedringer av en dørlukkingsanordning av en Afroamerikansk oppfinner ved navn Osbourn Dorsey.

Hvor ble dørhåndtaket oppfunnet?

Kina- eller keramiske knotter ble hovedsakelig importert fra Frankrike og England inntil det første amerikanske patentet ble gitt for å lage dørknotter av keramikkleire, og støpte metallknotter ble introdusert rundt 1846. Treknotter var vanlig, men ble faset ut ettersom knotter av komposittmetall ble introdusert.

Hvorfor er døråpningene så lave i England?

De fleste dører i Storbritannia (ikke bare England) er standardhøyden. Men mye eldre eiendommer har lavere dører. Årsaken er ikke bare fordi folk var kortere tilbake på 1400-1500-tallet, selv om de var marginalt. Over tid har gulvnivåer og spesielt gatenivåer steget.

Hvorfor er dørhåndtak så lave i gamle hus?

Mimi Miller, direktør for programmer ved Historic Natchez Foundation, sa at årsaken til de lave dørhåndtakene er ganske enkel - strukturen til døren tvinger det til å være slik. Den midterste skinnen er vanligvis plassert nær dørens bolt, og vil gi en godt støttet plassering for en dørhåndtak og lås.

Hva fyller du en hjemmelaget dør med?

Fylling – Hvis du alltid skal holde dørstopperen innendørs, kan du fylle den med ris, linser eller hvete og tilsette en håndfull lavendel for en nydelig duft. Husk at en naturlig fylling vil forme seg hvis den blir våt, så bruk plastgranulat eller til og med et plastbelagt stoff for bunnstykket.

Hvem oppfant dørstoppere?