Hva slags forbindelse er hclo3?

Klorsyre

Klorsyre er en kloroksosyre. Det er en konjugert syre av et klorat.

Er cu2co3 ionisk eller kovalent?

Cu2 CO3 kalles kobber(II)karbonat. Romertallet II betyr at dette kobberionet har en +2 oksidasjonstilstand. Det er en grå ionisk forbindelse som...

Er hcl3 ionisk?

HCl er en kovalent forbindelse fordi elektronegativitetsforskjellen mellom hydrogen og klorid er mindre enn 2,0. HCl-molekylet er derfor en kovalent forbindelse med en 17 % ionisk karakter.

Er klorsyre en molekylær eller ionisk forbindelse?

Metaller kombineres med polyatomiske ioner for å gi ioniske forbindelser ... Nomenklatur for ioniske og kovalente forbindelser.

EksempelSammensatt navnSyrenavn
HClO3hydrogenkloratklorsyre
H2SO4hydrogensulfatsvovelsyre
HClO2hydrogenklorittklorsyre
HClhydrogenkloridsaltsyre

Er NaOH molekylært eller ionisk?

Natriumhydroksid er et hvitt fast stoff. Den smelter ved 318oC og koker ved 1390oC. Det oppløses i vann for å produsere en løsning som leder en strøm. Med andre ord er NaOH et ionisk molekyl.

Hvorfor er CuCO3 ionisk?

CuCO3 C u C O 3 er en ionisk forbindelse fordi den er laget av kationer og anioner. Kationene i forbindelsen er kobber(II)ioner (Cu2+ C u 2 + ) og anionene er karbonationer (CO2−3 C O 3 2 − ).

Er BrCl ionisk?

Brommonoklorid, også kalt brom(I)klorid, bromklorid og bromklorid, er en interhalogen uorganisk forbindelse med kjemisk formel BrCl. SrO; dette er en ionisk forbindelse fordi Sr er et metall og O er et ikke-metall. BrCl; siden både Br og Cl er ikke-metaller, er dette en molekylær forbindelse.

Er AlCl3 kovalent eller ionisk?

AlCl3 er en ionisk forbindelse, ettersom de Al overfører elektronet til tre Cl-atomer, og den viktigste ioniske forbindelsen er bundet mellom metall og ikke-metall, så aluminium er metall og klor er et ikke-metall.

Er co2 en ionisk forbindelse?

Nei, CO2 er ikke en ionisk forbindelse. I mellomtiden er CO2 en forbindelse som dannes mellom to ikke-metallatomer (karbon og oksygen) og gir den en kovalent natur. …

Hvordan er NaOH både ionisk og kovalent?

Siden det eksisterer sterke kovalente bindinger mellom atomene til et polyatomisk ion, er det vanskelig å bryte det. I hvert hydroksidion er oksygenatomet og H-atomet bundet via kovalente bindinger, men OH- og Na+ holdes sammen i et krystallgitter via ioniske bindinger, og gjør dermed NaOH til en ionisk forbindelse.

Er CuCO3 ionisk?

Kobber(II)karbonat eller kobber(II)karbonat er en kjemisk forbindelse med formelen CuCO3. Ved omgivelsestemperaturer er et ionisk fast stoff (et salt) bestående av kobber(II)kationer Cu2+ og karbonatanioner CO32-.