Hva betyr 30 grader øst for nord?

Hvis du sier 45 grader, er det Nordøst og 135 grader, betyr Sørøst. 60 grader nord for øst er det samme som 30 grader øst for nord som gir bedre mening konvensjonelt og betyr at du markerer 30 grader mot øst (går med klokken).

Hva er øst for nord?

Øst for nord er bedre beskrevet som øst "fra" nord, fordi det betyr at vinkelen måles. Østover fra nordover. Dette betyr at de åtte måtene å beskrive retningen til en vinkel. are kan illustreres slik: Dette betyr at vår opprinnelige vektor.

Hvilken by er 30 nord og 30 øst?

Kairo

Hvilken by er 60 grader nord og 30 grader øst?

Saint Petersburg

Hvilket kontinent er 20 grader sør og 20 grader øst?

Den krysser Atlanterhavet, Afrika, Det indiske hav, Australasia, Stillehavet og Sør-Amerika ... rundt om i verden.

KoordinaterLand, territorium eller havNotater
20°0′S 48°47′Øindiske hav
20°0′S 57°35′ØMauritius
20°0′S 57°38′Øindiske hav
20°0′S 119°5′ØAustraliaVest-Australia

Hvilket kontinent er 20 grader nord og 20 grader øst?

Den 20. breddegraden nord er en breddegradssirkel som er 20 grader nord for jordens ekvatorialplan. Den krysser Afrika, Asia, Det indiske hav, Stillehavet, Nord-Amerika, Karibien og Atlanterhavet... Jorden rundt.

KoordinaterLand, territorium eller havNotater
20°0′N 72°43′WHaitiØya Tortuga

Hvilket kontinent er 40 grader nord og 20 grader øst?

Den 40. breddegraden nord er en breddegradssirkel som er 40 grader nord for jordens ekvatorialplan. Den krysser Europa, Middelhavet, Asia, Stillehavet, Nord-Amerika og Atlanterhavet.

Hvorfor er 49 grader nordlig bredde viktig?

Den 49. breddegraden nord er en breddegradssirkel som er 49° nord for jordens ekvator. Den krysser Europa, Asia, Stillehavet, Nord-Amerika og Atlanterhavet. Denne breddegraden tilsvarer også omtrent den minste breddegraden der astronomisk skumring kan vare hele natten nær sommersolverv.

Hvilket land ligger på 30 grader nordlig bredde?

Liste over land etter breddegrad

BreddegradSteder
30° NMarokko; Algerie; Libya; Giza, Egypt; Israel; Jordan; Saudi-Arabia; Irak; Kuwait; Persiabukta; Iran; Afghanistan; Pakistan; India; Nepal; sørlige Kina; sørlige Japan; nordlige Mexico; forente stater

Er 30 grader nordlig breddegrad?

Den 30. breddegraden nord er en breddegradssirkel som er 30 grader nord for jordens ekvatorialplan. Den står en tredjedel av veien mellom ekvator og Nordpolen og krysser Afrika, Asia, Stillehavet, Nord-Amerika og Atlanterhavet.

Hva er klimaet ved 30 breddegrader?

På 30 breddegrader skaper den tørre luften ørkener. Store ørkener i verden, inkludert Sahara, Arabian, Gobi, Great Victoria, Kalahari, Atacama og Chihuahuan/Sonoran-ørkenene forekommer rundt 30° N eller 30° S.