Hvem er den greske lydguden?

Ekko

I gresk mytologi var Echo (/ˈɛkoʊ/; gresk: Ἠχώ, Ēkhō, "ekko", fra ἦχος (ēchos), "lyd") en orad som bodde på Mount Cithaeron. Zevs elsket å være sammen med vakre nymfer og besøkte dem ofte på jorden ... Ekko (mytologi)

Ekko
SøskenNymfer
KonsortPan, Narcissus
BarnIynx og Iambe

Finnes det en gud eller gudinne for lyd?

Aurras er lydens gudinne, født fra foreningen av Ova (Beasts Goddess) og Pelios (God of Emotions). Da dødelige var unge og rastløse, fikk de ofte det beste av dem med den dårlige opprinnelsen. Aurras forgudet hennes tilhengere, og var en av de mest tilbedte gudinnene før gudskrigen.

Hvem er den mest høylytte greske guden?

Stentor

I gresk mytologi var Stentor (gammelgresk: Στέντωρ; gen.: Στέντορος) en herold for de greske styrkene under den trojanske krigen. Han nevnes kort i Homers Iliaden der Hera i skikkelse av Stentor, hvis "stemme var like kraftig som femti stemmer fra andre menn" oppmuntrer grekerne til å kjempe.

Hvilken gresk gud representerer musikk?

Apollo

Apollo er en av de olympiske gudene i klassisk gresk og romersk religion og gresk og romersk mytologi. Grekernes nasjonale guddommelighet, Apollo, har blitt anerkjent som en gud for bueskyting, musikk og dans, sannhet og profetier, helbredelse og sykdommer, solen og lyset, poesi og mer.

Finnes det en kunstgudinne?

Athena er gudinnen for kunst og håndverk i gresk metodikk, hun er skytsvinner for alle kunstformer og hun også datteren til Zevs.

Hvem er gud for musikk i India?

Saraswati er gudinnen for musikk og kunnskap i den indiske tradisjonen.

Hvem er den egyptiske kunstguden?

Ptah

Ptah, også stavet Phthah, i egyptisk religion, skaper-gud og skaper av ting, en beskytter av håndverkere, spesielt billedhuggere; hans yppersteprest ble kalt «hovedkontrollør av håndverkere». Grekerne identifiserte Ptah med Hefaistos (Vulcan), den guddommelige smeden.