Hva er forskjellen mellom et 235-dekk og et 225-dekk?

1. Hvis begge dekkene er av samme merke/modell, bør 235 være litt mer behagelig gitt samme dekktrykk. 2. Hvis 225 har mykere sidevegg og 235 har stivere sidevegg, kan følelsen være den samme eller 235 kan være stivere på grunn av sideveggen.

Passer 235 65R17 til 225 60R17?

Begge passer til 17 tommers felger, så ett hinder er ute av veien. 235/65R17 har en sidevegghøyde på 153 millimeter (65 % av 235 mm), mens 225/60R17 har en sidevegghøyde på 135 mm (60 % av 225 mm). Du reduserer sidevegghøyden med 18 mm (ca. 3/4″), så bilen din blir lavere med dette beløpet.

Kan du endre dekkstørrelse på samme felg?

For at fjæringen og speedometeret skal fungere riktig, må både lagerdiameteren og -bredden på hjulene og dekkene opprettholdes. Som en generell tommelfingerregel er det trygt å montere et dekk som er opptil 20 millimeter bredere enn lager på originalfelgen.

Hva betyr dekkdimensjonene?

Det tosifrede tallet etter skråstreken i en dekkstørrelse er sideforholdet. For eksempel, i et dekk i størrelse P215/65 R15, betyr 65 at høyden er lik 65 % av dekkets bredde. Jo større sideforhold, desto større blir dekkets sidevegg.

Hvordan finner jeg dekkstørrelsen min?

Finn din dekkstørrelse i bilens brukerveiledning eller på døren. Finn informasjonen i kjøretøyets brukerhåndbok i hanskerommet eller på dekkinformasjonsklistremerket på førersiden.

Hva skjer hvis du har forskjellige dekkstørrelser?

Feiltilpassede hjul vil passe ulikt til hvert dekk og forårsake ujevn slitasje. I tillegg kan hjul i forskjellige størrelser føre til forskjellige dekkstørrelser som kan være skadelig for kjøretøyet ditt. Det beste scenarioet er å kjøpe de samme originale utstyrshjulene som fulgte med kjøretøyet ditt.

Hvor stor forskjell i dekkstørrelse er akseptabelt?

Generelt anbefales det å ikke overstige en forskjell på 3 % når du bytter fra OEM-størrelsen på et ikke-modifisert kjøretøy. En grønn rad betyr at den alternative dekkdiameteren samsvarer med den beregnede dekkdiameteren.

Må dekkene ha nøyaktig størrelse?

Hjul og dekk må ha samme diameter – f.eks. monter kun et 16" dekk på et 16" hjul. Det er imidlertid ett annet forbehold – hjulbredde og dekkbredde. Sjekk Tirerack eller andre nettsteder med dekkspesifikasjoner – den akseptable hjulbredden avhenger av den aktuelle dekkmodellen/-størrelsen.

Kan jeg kjøpe forskjellige dekkstørrelser?

Dekk er en del av hjuloppsettet. For eksempel har kjøretøyet ditt en fast størrelse på felger, men du kan kjøpe forskjellige størrelser på dekk for å passe til disse felgene, så lenge midten av dekkene har riktig størrelse.