Hvordan krymper du en O-ring?

Hvis du trenger å endre en tetning til en mindre størrelse, kan oppvarming av den føre til at den krymper.

  1. Fyll en kjele med varmt vann.
  2. Slipp gummipakningen i gryten med kokende vann i 1 minutt.
  3. Installer gummipakningen for å kontrollere passformen.
  4. Bruk en varmepistol for å krympe gummipakninger som må krympe på plass.

Kan du krympe gummiringer?

Ikke uten innsats. I seg selv krymper ikke silikonringer. De er fleksible og elastiske, men de beholder alltid den originale formen du kjøpte dem i. Du må med vilje prøve å krympe dem, og selv da ville resultatene være tvilsomme.

Hvor stram bør en O-ring være?

For å gi en effektiv tetning, må O-ringens innvendige diameter (I.D.) være mindre enn stempelspordiameteren, slik at O-ringen blir litt strukket, og passer tett inn i sporet. Denne strekningen bør være mellom 1%-5% med 2% som det ideelle i de fleste bruksområder. En strekk større enn 5 % anbefales ikke.

Hvordan gjør du en O-ringforsegling bedre?

Selv om du kan prøve å få litt mer liv ut av dem ved å smøre dem med et ganske stivt silikonfett (finnes vanligvis som o-ringfett eller vakuumfett) som sannsynligvis vil koste mer enn nye o-ringer hvis du ikke gjør det har allerede et rør (det bidrar til å forbedre livet hvis det brukes sparsomt på nye o-ringer.)

Hva er forskjellen mellom svarte O-ringer og grønne O-ringer?

De svarte o-ringene er mest sannsynlig neopren eller NBR (nitril) gummi. Disse elastomerene ble oftest brukt/spesifisert for autoklimaanlegg og Freon 12. De grønnfargede o-ringene er mest sannsynlig HNBR eller hydrogenert nitrilgummi. De ble introdusert med endringen til 134a kuldemedium.

Kan jeg bruke PAG-olje på O-ringer?

PAG-olje er et menneskeskapt smøremiddel som brukes i R134a og R-1234yf A/C-systemer, selv om de to typene PAG-olje er forskjellige. Denne typen olje bør aldri brukes til å smøre O-ringer, kompressorakseltetninger eller kjølemiddelledningskjøter, da det med tiden kan sette seg korrosjon som kan forårsake kjølemiddellekkasje.

Er WD-40 trygt for O-ringer?

Bare for alles informasjon er WD-40 IKKE et smøremiddel. WD er forkortelse for Water Displacement. Den brukes til å fjerne fuktighet, løsne rustne deler, beskytter mot rust og korrosjon, og den RENSER de fleste overflater.